Εικονογραφημένη Ιστορία


Η δημοσίευση αυτή επιχειρεί να ξετυλίξει τη μακραίωνη Ιστορία των νησιών μας μέσα από χρονικά αλληλένδετες εικονογραφημένες ιστορίες που διαδραματίζονται στα νησιά της Δωδεκανήσου. Στις ιστορίες αυτές κεντρικό ρόλο έχει το ελληνικό στοιχείο καθώς πρωταγωνιστές τους είναι Δωδεκανήσιοι / ες  διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων. 
Πρόκειται για ένα ενιαίο, σπονδυλωτό έργο που ξεκινάει από την Ιπποτική περίοδο (με αναφορές στα κλασικά κι ελληνιστικά χρόνια), περιγράφει τις δύσκολες συνθήκες ζωής των Δωδεκανησίων στην Τουρκοκρατία, τη συμμετοχή τους στην Ελληνική Επανάσταση, την προσπάθεια αφελληνισμού τους από τους Ιταλούς κατακτητές και καταλήγει στην Ενσωμάτωση των νησιών στη μητέρα Ελλάδα. 
Με τη σχεδιοροή αυτή δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει την ιστορία του τόπου μας μέσα από την οπτική απλών, καθημερινών ανθρώπων στο πέρασμα των χρόνων.


Το σύνολο της εικονογραφημένης ιστορίας μπορείτε να το προβάλλετε (σε μορφή παρουσίασης) κάνοντας "κλικ" στην παρακάτω εικόνα:


Εναλλακτικά, έχετε τη δυνατότητα να το κατεβάσετε σε μορφή PDF ή διαβάστε το σελίδα - σελίδα από τις αναρτήσεις που ακολουθούν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου